Учбова програма як модель викладацького досвіду в плануванні навчального процесу - Ажиппо, О. Ю.; Дорофєєва, Т. І. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2011)
Учбова програма — це модель викладацькогодосвіду діяльності, де зберігається не сам досвід, а лише його опис. Тому можна стверджувати, що сам досвід — це оригінал, а програма — його відображення певним методом — інформаційним моделюванням. Такі відображення, як відомо, називають моделями. От чому будь-яка програма — це інформаційна модель цілком певного досвіду людської продуктивної і педагогічної діяльності. Модель ця не повна і не докладна, а укрупнена, ескізна частина, в якій основні види діяльності, що вивчаються, лише названі, але їх зміст не розкритий.