Моделювання структури здоров’язбережувального освітнього середовища вищого навчального закладу - Пристинський, В. М.; Пристинська, Т. М.; Гончаренко, О. С. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Розробка інноваційних проективних моделей структурування здоров’язбережувального освітнього середовища вищого навчального закладу повинна здійснюватись на основі гносеологічного підходу, що дозволяє їх розглядати й науково обґрунтувати як описову ідеальну прогностичну модель з власною структурою і функціями.