Моделювання навчально-тренувального процесу студенток факультету фізичного виховання, що спеціалізуються з художньої гімнастики - Кравчук, Т. М.; Санжарова, Н. М.; Голнкова, Ю. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Основною метою навчально-тренувального процесу студенток-гімнасток має бути підтримання, поступове удосконалення та індивідуалізація всіх сторін їхньої спортивної підготовки.