Рухові дії стрільців та моделювання біологічних систем - Власов, А. П.; Лопатьєв, А. О.; Трач, В. М.; Бретц, К. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Рухова дія в стрілецьких видах спорту це усвідомлений і цілеспрямований прояв рухової активності стрільця, метою якого є влучення в центр мішені або досягнення абсолютного сумарного результату. Особливістю біологічних систем управління є наявність взаємозв’язаних контурів з позитивним зворотним зв’язком. Цю особливість можна вигідно використовувати, розробляючи методи корекції рухових дій стрільців за рахунок свідомого залучення впливу зворотного зв’язку.