Оптимізація фізичного виховання студентів внз на основі технологізації педагогічного процесу викладання дисципліни - Цимбалюк, Ж. О.; Піддубний, О. Г.; Маракушин, А. І.; Кирпенко, В. Н. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2013)
Сутність педагогічного процесу оптимізації фізичної підготовки студентів ВНЗ полягає: у зміні самої організації навчання за рахунок введення технологізації в цей процес; у більш точному визначенні безпосереднього конкретних цілей в умовах реалізації практичної мети навчання; у здійсненні особистісно-діяльнісного підходу.