Структурне моделювання рухової підготовленості дівчаток молодшого шкільного віку - Худолій, О. М.; Мірошниченко, Д. Т. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2013)
У факторній структурі рухової підготовленості дівчаток 7 років виділяється «Загальна фізична підготовленість», «здібність до управління рухами», а також «Здібність до прудких ненавантажених рухів». У факторній структурі рухової підготовленості дівчаток 8 років виділяється «Силова підготовленість», «Здібність до прудких ненавантажених рухів» та «Швидкісно-силова підготовленість».