Моделювання як метод оптимізації формування рухових навичок у школярів молодших класів - Худолій, О. М.; Черненко, С. О.; Іващенко, О. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2014)
Факторний експеримент дав можливість вивчити вплив кількості підходів (Х1), кількість повторень в підході (Х2) й інтервалів відпочинку (Х3) на приріст навченості та вірогідність успішності виконання вправи школярів 1—4 класів, а також оцінити вплив одночасної дії перелічених вище чинників на процес навчання дітей молодшого шкільного вік в уроках фізичної культури. Трьох факторний експеримент дозволив отримати надійні результати дослідження в умовах певного вибору варіантів чинників і їх взаємодії.