Моделювання тренувального процесу кульовиків високої кваліфікації із застосуванням комплексних засобів контролю - Власов, А. П.; Лопатьєв, А. О.; Мандрик, І. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
1. Процедура тестування не повинна заважати спортсменові і не створювати ніяких перешкод природному ходу тренувального процесу. 2. Тестовими завданнями повинні бути класичні і деякі спеціально-допоміжні стрілецькі вправи. 3. Необхідно мати відповідну апаратуру з програмним забезпеченням для синхронної реєстрації фізіологічних показників спортсмена, кінематичних і динамічних характеристик руху ланок складнокоординаційної системи «стрілець — зброя». 4. Збір даних і їх обробка під час змагань повинні здійснюватися протягом декількох хвилин після виконання вправи. Під час тренування цей час може бути довшим. 5. Результати тестування по кожному спортсменові заносяться в базу даних і можуть бути проаналізовані відразу після виконання вправи або після завершення тренування. Використовуються для «паспортизації» технічної і фізичної підготовленості стрільців.