Енергоінформаційна та гравітаційна взаємодії при аналізі рухових дій - Лопатьєв, А. О.; Власов, А. П.; Трач, В. М.; Попов, Д. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
Запропонований підхід дозволяє застосовувати загальні методи дослідження до вивчення системи “стрілець – зброя – мішень”. Визначення кількісних характеристик при розгляді енергоінформаційної взаємодії зменшує невизначеність системи та визначає її функціонування.