Закономірності процесу навчання юних гімнастів - Худолій, О. М.; Єрмаков, С. С. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2011)
Аналіз теоретичних посилань указує на виділення в руховій навичці рухового і вегетативного компонентів, які удосконалюються і об’єднуються в систему в процесі навчання вправам.