Особливості моделювання навчально-тренувального процесу у стрілецьких видах спорту - Калиніченко, О. М. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2011)
Проведена систематизація та логіко-змістовний аналіз існуючих методичних прийомів, якими користуються тренери стрілецьких видів спорту з метою профілактики порушень рухових навичок стрільців, дозволила розробити концепції доцільності використання методичних настанов про виконання фінальних дій стрільців на рівні рухи без мети.. Вона дозволяє розширити знання про механізми рухових дій стрільців і може лягти в основу подальших розробок методичних підходів навчання та вдосконалення технічної підготовки спортсменів стрілецьких видів спорту.