Напрямки вдосконалення фізкультурно-освітньої, рекреаційно-оздоровчої та спортивної діяльності майбутніх педагогів - Бондар, Т. С.; Золочевський, В. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Аналіз матеріалів соціологічного дослідження серед студентів педагогічних спеціальностей дозволив виявити протиріччя між знаннями респондентів щодо значущості складових здорового способу життя для здоров’я людини та їх реальним застосуванням у повсякденному житті (наявні шкідливі звички, низька фізична активність тощо) що визначає умови вдосконалення фізкультурно- освітньої, рекреаційно-оздоровчої та спортивної діяльності майбутніх педагогів як частини їх професійної підготовки.