Удосконалення процесу фізичної підготовки стрільців-спортсменів - Собко, І. П. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Методика вдосконалення спортсмена передбачає використання принципу варіативності навантажень в процесі тренування. Застосування різних видів, форм і засобів підготовки в різноманітних комбінаціях в малих і тривалих циклах процесу тренування. Кількість повторень різних або одних і тих же вправ, а також інтервали відпочинку між ними залежать від підготовленості спортсмена, його стану і віку, зовнішніх умов.