Моделювання мотиваційних ситуацій у спорті вищих досягнень - Власов, А. П.; Лукашук, В. В.; Сидорук, В. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Серед моделей мотивації найбільш ефективною для використання в практичній діяльності є комбінована особистісно-ситуаційна модель.