Параметри моделі спортивного блочного лука з урахуванням пружності тятиви й тросів - Заневський, І. П. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
З використанням методів механіко-математичного моделювання виявлено суттєвий вплив пружних властивостей тятиви й тросів на роботу блочного лука. Пружні властивості тятиви й тросів доцільно враховувати в рамках лінійної моделі пружної нитки. Шарнірно-стрижневий механізм з блоками та важелями може бути покладений в основу моделі блочного лука.