Концептуальні підходи до моделювання процесу навчання і розвитку рухових здібностей у дітей і підлітків - Худолій, О. М.; Іващенко, О. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2014)
На основі системного підходу і моделювання нами була розроблена концепція побудови навчального процесу у дітей і підлітків (на прикладі підготовки юних гімнастів 7—13 років).