Керування рухами людини в спорті - Лопатьєв, А. О.; Трач, В. М.; Бретц, К. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2014)
Виявлено доцільність застосування методу комп’ютерної діагностики на основі відтворення контурів різних геометричних фігур для оперативної оцінки рівня емоційного стану і точністю відтворення одноплощинного руху. Наявність низького рівня емоційного хвилювання сприяє незначному відхиленню під час відтвореннярухів в одній площині.