Аналіз педагогічних прийомів які використовуються для формування оптимальних рухових навичок спортсменів стрілецьких видів спорту - Калиніченко, О. М.; Лопатьєв, А. О. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2014)
Вдосконалення методичних прийомів, які засновані на залученні механізмів керування типу «рухи без мети» при виконанні фінальних фаз акту «постріл», відкриває широкі перспективи підвищення ефективності підготовки спортсменів стрілецьких видів спорту.