Ортогональні многочлени в задачах апроксимації функцій двох змінних - П’янило, Я. Д.; П’янило, Г. М.; Васюник, М. Є.; Васюник, І. Р. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
Отримані результати дають можливість розв’язувати задачі обробки як одновимірної, так і двовимірної цифрової інформації, зокрема, фільтрації сигналів та їх апроксимації, з метою виявлення існуючих закономірностей та розв’язування виникаючих при цьому задач.