Моделювання параметрів тренувального навантаження баскетболістів у підготовчому періоді, що спрямоване на розвиток загальної витривалості - Піддубний, О. Г.; Цимбалюк, Ж. О.; Мусієнко, А. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
Використання методики доступно при роботі з баскетболістами будь-якого рівня фізичної підготовленості та дозволяє мінімізувати тренувальні обсяги, а як наслідок уникнути перетренованості перед змаганнями і зробити тренувальний процес більш керованим за рахунок контролю тренувальних навантажень та їх своєчасної корекції в залежності від стану спортсмена.