Визначення ефективності різних моделей навчання комбінаціям базових рухів аеробіки студенток внз - Куделко, В. Є.; Сластіна, О. О. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
У статті змодельований процес навчання комбінаціям базових рухів оздоровчої аеробіки студенток ВНЗ за допомогою різних методів та експериментально перевірена його ефективність. Показано, що з методів, які розглядалися в дослідженні, найбільш ефективними для вивчення комбінацій базових рухів аеробіки є наступні: метод лінійної прогресі, «від голови до хвоста» та круговий. Значно нижчі оцінки були отримані досліджуваними за вивчення комбінацій вправ аеробіки за допомогою методу «зигзаг».