Моделювання системи морально-вольових якостей студентів у процесів фізичного виховання - Крайнюк, О. П. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
У результаті емпіричного дослідження було визначено: головна морально-вольова якість для студентів політехнічних спеціальностей — цілеспрямованість; 10 провідних — відповідальність, моральність, сміливість, рішучість, наполегливість, стійкість, ініціативність, самостійність, самовладання та витримка. Решта морально-вольових якостей визначена як ситуативні. Під час рухової діяльності в одній дії виявляються одразу декілька морально-вольових якостей. У таких випадках доцільно говорити про комплекс зазначених якостей.