Моделі позиційного нападу в гандболі - Незгода, С. П.; Дмитрук, В. А. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
Досліджено моделі позиційного нападу з узгодженим переміщенням нападників «коло», велика та маленька «вісімки», «два трикутника» під час гри в гандбол та з’ясовано для яких моделей найчастіше досягається мета атаки ‑ закинути м’яч у ворота суперника та їх результативність.