Методичний прийом залучення механізмів керування типу «рухи без мети» як засіб формування ефективних рухових навичок стрільців - Калиніченко, О. М.; Лопатьєв, А. О. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
З метою вдосконалення ефективності рухових навичок стрільців, рекомендується при виконанні фінальної фази акту «постріл» зменшувати такий психічний компонент як «визначення мети» шляхом застосовування механізмів керування типу «рухи без мети». Концепція цілеспрямованого залучення механізмів керування типу «рухи без мети» на етапі фінальної фази виконання акту «постріл» має обнадійливі перспективи як засіб формування ефективних рухових навичок стрільців та вимагає подальшого дослідження з використанням інструментальних методик. Психологам, фізіологам та педагогам варто звернути увагу на феномен свідомого залучення механізмів керування типу «рухи без мети» при складанні окремих фаз рухових програм, як засіб формування гнучких та стійких до деавтоматизації рухових стереотипів та навичок людини.