Особливості впливу занять волейболом за профільною програмою на координаційну підготовленість дівчат 15 років - Марченко, С. І.; Диханова, А. І. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
Аналіз сучасної науково-методичної літератури дозволив з’ясувати, що розвиток координаційних здібностей є однією з найважливіших та невід’ємних складових процесу підготовки юних волейболістів і дав змогу підібрати комплекс тестів оцінки координаційної підготовленості у відповідності до вікових, статевих і специфічних для волейболу особливостей.