Аналіз координаційної підготовленості юнаків 11 класу в процесі навчання волейболу - Марченко, С. І.; Лємєшева, М. С. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
Результати констатуючого педагогічного експерименту свідчать про недостатній рівень розвитку координаційних здібностей юнаків 16 років. Більшість учнів мали низький, нижче середнього та середній рівні. Крім того, необхідно заначити низький рівень виконання навчальних нормативів з волейболу для учнів 11-го класу зокрема «10 прямих верхніх подач на точність у зазначену зону» та «6 передач на точність через сітку із зони 2, 3, 4 в зазначену», що можливо пов’язано з недостатнім рівнем розвитку координаційних здібностей.