Порівняльна характеристика рухової підготовленості учнів 7–9 класів сільської школи - Семко, Ю. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
Рівень рухової та функціональної підготовленості учнів 7—9 класів сільської школи оцінюється як середній та вище середнього. Результати тестування дають можливість вдосконалення рухової підготовленості спираючись на індивідуальні особливості, сенситивні періоди, вікові та статеві відмінності школярів.