Особливості оцінки силових зусиль у дівчат 11-13 років - Іващенко, О. В.; Щербик, Д. В. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
Дівчата 11-13 років найкраще оцінюють відтворення зусилля 2/3 від максимального. Статистично достовірної вікової динаміки в оцінці силових зусиль у дівчат 11-13 років не спостерігається. У процесі фізичного виховання дівчат 11-13 років необхідно акцентувати увагу на формування здібності до управління рухами, взаємозв’язок між відтворенням зусилля 1/3, 1/2 та 2/3 від максимального статистично не достовірний.