Вплив музичного супроводу на суб’єктивну оцінку фізичного навантаження в ході тренувальних занять з художньої гімнастики - Кравчук, Т. М.; Санжарова, Н. М.; Будянська, А. Є. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
У дослідженні експериментально доведено, що навантаження, яке випробовують гімнастки під час тренувальних занять з використанням музичного супроводу, вцілому сприймається як легше, ніж під час занять, проведених без музики.