Характеристика рівня рухової підготовленості учнів сільських і міських шкіл - Харківщенко, С. П. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2019)
Аналіз результатів тестування рухової підготовленості учнів 7 класу статистично достовірні розбіжності спостерігаються у тесті № 2 «Згинанні розгинанні в упорі лежачи» сільські учні виконують на 3 рази більше ніж міські, та у тесті № 3 «Згинанні розгинанні рук у висі» сільські учні виконують на 2 рази більше. Аналіз результатів тестування рухової підготовленості учнів 8 класу статистично достовірні розбіжності спостерігаються у тесті № 3 «Згинанні розгинанні рук у висі» сільські учні виконують на 2 рази більше ніж міські. Аналіз результатів тестування рухової підготовленості учнів 8 класу статистично достовірні розбіжності спостерігаються у тесті № 2 «Згинанні розгинанні рук в упорі лежачи» сільські учні виконують на 3 рази більше ніж міські.