Координація рухів: особливості оцінки різних інтервалів часу у дівчат 6 класів - Григоров, М. Ю. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2018)
Встановлено, що дівчата 6 класів краще оцінюють короткі інтервали часу. Оцінка тривалості часу бігу 5 і 10 с, 30 і 60 с має статистично достовірний зв’язок. Між похибкою в оцінці тривалості бігу 5 і 30 с, 5 і 60 с, 10 і 30 с, 10 і 60 с статистично достовірного зв’язку не виявлено. Це свідчить про необхідність акцентувати увагу в процесі фізичного виховання на формування оцінки тривалості бігу в діапазоні 5-60 с. З одного часового інтервалу на інший позитивного переносу у відтворенні тривалості часу бігу не спостерігається.