Координація рухів: особливості оцінки силових зусиль у хлопців 15 років - Сбітнєв, М. П. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2018)
Хлопці 15 років найкраще оцінюють відтворення зусилля 2/3 від максимального. У процесі фізичного виховання хлопців 15 років необхідно акцентувати увагу на формування здібності до управління рухами, взаємозв’язок між відтворенням зусилля 1/3, 1/2 та 2/3 від максимального статистично не достовірний.