Аналіз розвитку рухових здібностей у дівчат 10 класів - Земськова, Яна (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2018)
Статично достовірні розбіжності між результатами першого та четвертого тижня спостерігаються у таких тестах: «Стрибки з «надбавками», «Оцінка сприйняття силових параметрів рухів руками 2/3 від МАХ», «Згинання і розгинання рук в упорі лежачи», «Згинання і розгинання рук у висі», «Вис на зігнутих руках», «Стрибок у довжину з місця» (р<0,05), що свідчить про достатній вплив уроків фізичної культури на стан рухової підготовленсті дівчат. При проведенні кореляційного аналізу показників розвитку рухових здібностей у дівчат 10 класів виявлено, що найбільше зв’язків з іншими тестами має тест «Стрибки з «надбавками».