Факторна структура розвитку координаційних здібностей у хлопців 5-7 класів - Худолій, О. М.; Приходько, В. В. (Актуальні проблеми фізичного виховання і спорту, 2018)
В структурі координаційних здібностей хлопців 5-7 класів найбільш інформативним є вестибулярна стійкість до статичної і динамічної рівноваги. Для педагогічного контролю рухової підготовленості хлопців 5-7 класів можуть бути рекомендовані: тест № 2 “Стрибок у довжину з місця (см)”, тест № 9 “Оцінка статичної рівноваги за методикою Е.Я. Бондаревського”, тест № 10 “Оцінка динамічної рівноваги за методикою Бесс”. Перспективою подальших розвідок є дослідження методологічних підходів до педагогічного контролю процесу навчання фізичних вправ школярів середнього шкільного віку.